Met moeite wringt Amaa Bughai haar voeten in mijn bergschoenen. Zelf loopt ze al haar hele leven op slippers of blote voeten. Maar tijden veranderen, ook hier aan de rand van de Himalaya. Toch kiest Amaa voor haar slippers. Een maand lang loop ik op mijn bergschoenen achter haar aan. Met moeite kan ik het tempo van deze hoogbejaarde dame in de Himalaya bijhouden.

Een duik in het diepe. Die nam ik, hoog in de Himalaya. Een maand lang verbleef ik bij Amaa die bijna geheel zelfvoorzienend leeft aan de voet van de Himalaya. Ik schreef verhalen over haar leven. Een leven wat de generaties na haar niet meer zullen leven. Haar dochter vertrok naar de stad, haar kleinzoon werkt in Seoul, Zuid-Korea. Op slippers door de Himalaya is een verzameling kleine verhalen over de gebeurtenissen op haar erf geplaatst in een breder perspectief: de implicaties van de toenemende mondialisering voor levens als dat van Amaa.

Ik zoek nog een podium voor deze verhalen. Interesse? Neem dan contact met mij op.

Op slippers door de Himalaya
Getagd op: